Pomysł na otwarcie punktu z kebabem zrodził się spontanicznie we wrześniu ubiegłego roku.
- Wieczorem zachciało nam się zjeść kebaba, ale takiego innego niż zwykła "kula mocy". I wtedy pomyśleliśmy, żeby otworzyć coś w naszym mieście, bo sami po dobre kebaby jeździliśmy poza Kędzierzyn-Koźle - opowiada właściciel. Nazwa lokalu nie jest przypadkowa - MIMI to nic innego jak ksywa jego partnerki.
Ich lokal był przygotowywany już od października ubiegłego roku, ale otwarcie nie było takie proste. Wcześniej mieścił się tam salon fryzjerski, a przekształcenie go zgodnie z przepisami i wymaganiami sanepidu w kuchnię z prawdziwego zdarzenia zajęło więcej czasu, niż przypuszczali – ale się udało!
W kuchni stawiają na jakość.
Kupują drogie mięso, które jest bardzo dobrej jakości i przygotowywane specjalnie na zamówienie. Co nie oznacza, że ceny ich produktów są wygórowane – tu możemy się miło zaskoczyć, bo za dużego kebaba zapłacimy poniżej 30 zł.
Z czego składa się mięso w MIMI Kebab?
– Mięso, które sprzedajemy, jest ręcznie wyrabiane, nie maszynowo, bez dodatków i ulepszaczy, zagęszczaczy itd. Dlatego porcje, które zamawiamy, z reguły ważą więcej, niż powinny. Każda partia ma indywidualną wagę, ale taki sam, idealny smak i świeżość – zaznacza właściciel MIMI Kebaba. - U nas rządzi doskonały smak, który pokochacie! Serwujemy 100% ręcznie przyprawiane i formowane mięso, świeże warzywa i pieczywo od lokalnych dostawców oraz sosy przygotowywane według naszej autorskiej receptury.
Skład mięsa w MIMI Kebab to 82% wołowina i 15% baranina – to ona nadaje kwintesencję smaku. Pozostałe 3% to przyprawy.
- Ten skład jest bardzo przemyślany. Baranina daje specyficzny posmak, który wyraźnie czuć w mięsie. I takiego kebaba jak u nas w Kędzierzynie-Koźlu nie znajdziecie - podkreśla.
Zarówno on, jak i jego partnerka, są samoukami z pasją do gotowania, ale ich ogromne zaangażowanie już przynosi efekty. Klienci chwalą nie tylko smak, ale też jakość kebabów.
- Po naszych daniach nie ma problemów żołądkowych – sam jestem na tym punkcie wrażliwy - zaznacza. - Zdarza się, że zabraknie nam mięsa, bo trudno dokładnie wyliczyć zapotrzebowanie. Ale to tylko potwierdza, że smak i jakość robią swoje.
W ostatnich dniach hitem wśród klientów MIMI Kebab są frytki z sosem serowym!
Można je zamówić w wersji zwykłej lub stekowej.
MIMI Kebab ma dla Was prezent!
Na naszym profilu na Facebooku jest konkurs w którym do wygrania jest pięć pysznych kebabów!
📍 MIMI KEBAB
ul. Reja 2, Kędzierzyn-Koźle
📞 736 355 716
🍔 Ręcznie wyrabiane mięso • 🥗 Warzywa od lokalnych dostawców • 🧄 Sosy własnej receptury
📲 Śledź profil MIMI Kebaba na Facebooku i bądź na bieżąco z promocjami i konkursami!

MENU – MIMI KEBAB
KEBAB
- Kebab duża pita
(mięso wołowo-baranie, pita, warzywa, sosy) - Kebab mała pita
(mięso wołowo-baranie, pita, warzywa, sosy) - Kebab duża bułka
(mięso wołowo-baranie, bułka, warzywa, sosy) - Kebab mała bułka
(mięso wołowo-baranie, bułka, warzywa, sosy) - Kubek
(mięso wołowo-baranie, frytki, warzywa, sosy) - Kebab talerz
(mięso wołowo-baranie, warzywa, frytki, sosy) - Sałatka
(mięso wołowo-baranie, warzywa, ser feta, sosy) - Gigant buła
(dużo... dużo mięsa wołowo-baraniego, buła XXL, warzywa, sosy)
NAPOJE
- Ayran
- Woda gazowana 0,5 l
- Woda niegazowana 0,5 l
- Pepsi 0,5 l / 0,33 l
- Pepsi Max 0,33 l
- 7up 0,5 l
- Mirinda 0,5 l
- Lipton lemon/peach 0,5 l
- Mountain Dew 0,33 l
- Lipton green 0,33 l
DODATKI
- Frytki proste
- Frytki steakhouse
- Sos serowy
- Ketchup
Sosy do kebaba: czosnkowy, pikantny, mega ostry























Napisz komentarz
Komentarze