Zadanie współfinansowane jest przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus (EFS+) w Programie Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021–2027, realizowanego na zasadach programu Erasmus+.
Celem przedsięwzięcia jest podniesienie jakości kształcenia i szkolenia zawodowego, rozwój kompetencji językowych i cyfrowych, kształtowanie postaw proekologicznych oraz rozwinięcie kompetencji personalnych i społecznych.
W ramach przedsięwzięcia 28 uczniów, wraz z opiekunami, wyjedzie na dwutygodniowe staże zawodowe do Grecji. Uczniowie wezmą udział w zajęciach przygotowujących z języka angielskiego, doradztwa zawodowego oraz w działaniach upowszechniających projekt.
Projekt skierowany jest do uczniów klas trzecich i czwartych kształcących się w zawodach:
- technik żywienia i usług gastronomicznych,
- technik technologii żywności (specjalność: cukiernik),
- technik ekonomista.



















Napisz komentarz
Komentarze