„Jak odchudzić święta” to temat spotkania, które poprowadziła Ewa Klatt, na co dzień szefowa kuchni w DDP nr 5 „Nasz Dom”.
Spośród wielu informacji, które seniorzy otrzymali, w najbliższą Wielkanoc zamierzają zastosować takie oto wskazówki:
1) Skosztuj wszystkiego, ale w małych ilościach, nie kupuj „bo zabraknie”
2) Jedz powoli, spędzisz przy stole długie godziny
3) Po posiłku postaw na odrobinę ruchu, np. spacer
4) Do kalorycznych potraw dodaj warzywa, a do ciast - owoce
5) Zrezygnuj ze słodkich napojów na rzecz wody, herbaty, naparów ziołowych
6) Odchudź potrawy: zastąp majonez jogurtem w sałatce jarzynowej, wybierz mniej tłusty twaróg do sernika, baleron i boczek zastąp polędwicą i schabem
7) Pamiętaj o umiarze - to zawsze działa.


















Napisz komentarz
Komentarze