piątek, 5 grudnia 2025 11:22
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Michel Moran polubił Bartka. Jego rozmowy z jurorami wywołują śmiech

13-letni Bartosz Daroń z Brzeziec bierze udział w ósmej edycji kulinarnego programu "MasterChef Junior". W pierwszym odcinku, który mogliśmy zobaczyć 5 marca na antenie TVN, młody kucharz udowodnił, że ma talent do gotowania, ale również pokazał, że jest uzdolniony wokalnie.
Michel Moran polubił Bartka. Jego rozmowy z jurorami wywołują śmiech

Ja bardzo lubię śpiewać, chodzę na zajęcia muzyczne dwa razy w tygodniu, czasami częściej – opowiadał Bartek chwilę po tym jak zaśpiewał fragment piosenki. - Biorę udział w różnych konkursach, festiwalach, często fajne miejsca zajmuję – zdradził nastolatek.

W programie o tytuł MasterChefa Juniora swoje umiejętności kulinarne prezentuje przed widzami i jurorami 16 uczestników, którzy zostali wybrani spośród setek młodych ludzi z całej Polski.

O występie Bartka pisaliśmy tutaj: 

Warto zawalczyć o tą statuetkę. Bez sensu przychodzić do MasterChefa, jeśli się nie chce wygrać – argumentował na antenie TVN Bartek Daroń.

Pierwszym zadaniem uczestników kulinarnego show, którzy zostali podzieleni na pary, było zrobienie tortu opowiadającego o ich marzeniach. Młodzi kucharze otrzymali 120 minut na realizację. Bartek piekł tort w parze z 13-telnią Martyna Trojanowską z Nowego Zbrachlina. Drużyny musiały szybko dogadać się nie tylko w sprawie przepisu ale też życiowych marzeń.

Bartek, Martyna, jaki tort będzie? – zapytał Michel Moran, juror programu.

Na tym torcie będzie dżungla, ja się inspiruję dżunglą z Ameryki Południowej, to jest moje marzenie totalne, żeby tam być – wyjaśnił pewnie mieszkaniec Brzeziec.

Wraz z Martyną upiekli tort z białej czekolady i mascarpone z galaretką jabłkową, który nazwali „Tajemniczy ogród”.

Ale to jest piękne, opowiedzcie coś o tym torcie – zagadnął na widok wypieku Tomek Jakubiak, juror programu.

Tort przedstawia nasze marzenia o wyjeździe do dalekich tropików Ameryki Południowej, do dżungli amazońskiej, żeby zwiedzić to co z niej zostało, ponieważ wycinane są tam drzewa a klimat nie sprzyja takim lasom jakie tam są, więc czym prędzej śpieszmy się tam pojechać i zwiedzić co tam jest – odpowiedział Bartek Daroń.

Para kucharzy podsumowała swoją współpracę jako fenomenalną. Czy były zgrzyty?

Jak ze starym małżeństwem – zażartował Bartek, wywołując uśmiech na twarzach jurorów. - Czasem się zgadzamy, czasem chcemy się udusić nawzajem – ocenił współpracę z Martyną.

Ich słodki wypiek została dobrze oceniony przez jury.

Jestem zachwycony tym tortem - skomentował Tomek Jakubiak. - Jeśli tak wygląda puszcza, do której chcecie jechać to ja zabieram się z Wami i sam mam ochotę ją odwiedzić – podsumował po skosztowaniu tortu.

Następnie zadaniem uczestników programu było zrobienie dania z ryby. Do wyboru był, jesiotr, szczupak i sum. Stawką było zdobycie kulinarnego immunitetu, który gwarantował  bezpieczeństwo w grze.

Parę razy byłem na rybach, nie podobało mi się, strasznie się nudziłem. Wole inaczej spędzać wolny czas – przyznał Bartek.

A jak przygotowujesz i jaką rybę - dopytywała Bartka Ania Starmach, jurorka programu.

Robię jesiotra specjalnie dla pani – odparł śmiało młodzieniec. - Tak mnie pani zachęciła, że łatwo, że trudno go zepsuć. No i jeszcze postaram się zrobić puree z pietruszki i z kalarepy – zapowiedział.

Po przygotowaniu dania mieszkaniec naszego powiatu przyznał, że puree powstało trochę przez pomyłkę.

Na początku chciałem wziąć seler korzenny ale w tym wielkim zamieszaniu wziąłem kalarepę i potem się zorientowałem – przyznał.

Świetna pomyłka powiem Ci – skwitowała błąd Bartka Ania Starmach.

Dobry jesteś Bartek – skomplementował młodego kucharza Michel Moran.

Pan też – odpowiedział Bartek wywołując salwę śmiechu u jurorów.

Filet z jesiotra w sosie koperkowo-tymiankowym z puree z pietruszki i kalarepy, który przygotował Bartka miał jednak w ocenie Morana drobne wady, porcja puree okazała się zbyt mała a ryba za sucha.

Jestem zły na Ciebie dzisiaj, bo jeżeli byś dał duże puree z kalarepą i jeżeli ta ryba byłaby mniej sucha, bo widać, jaka ona jest wysuszona. Trochę uwagi i miałbyś coś wyjątkowego przyjacielu – ocenił Moran.

Zapamiętam, nauczę się na błędach – obiecał Bartek.

Lubię Cię – usłyszał na pożegnanie od Michela i panowie "przybili sobie żółwia".

Kulinarny immunitet trafił do partnerki Bartka, Martyna Trojanowską z Nowego Zbrachlina, która również przygotowała jesiotra.

Kolejny odcinek z udziałem mieszkańca naszego powiatu zostanie wyświetlony na antenie TVN w niedzielę 12 marca o godzinie 20.00. Gościem specjalnym będzie Magda Gessler.



Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Ostatnie komentarze
Autor komentarza: dewTreść komentarza: i kebsówData dodania komentarza: 5.12.2025, 09:04Źródło komentarza: Teren po dawnej „Kaskadzie” zamienia się w wielki plac budowyAutor komentarza: Były pacjentTreść komentarza: Klinika kosmicznych cen!!!!!Data dodania komentarza: 5.12.2025, 09:04Źródło komentarza: Teren po dawnej „Kaskadzie” zamienia się w wielki plac budowyAutor komentarza: Pan Maruda, niszczyciel dobrej zabawyTreść komentarza: Czekamy na opinię eksperta, Koźlanina. Co Pan sądzi o tej inwestycji?Data dodania komentarza: 5.12.2025, 08:57Źródło komentarza: Zmiany na placu zabaw przy ul. Filtrowej. Maluchy mogą już testować nowe urządzeniaAutor komentarza: J GTreść komentarza: Być dentysta to złoty interes chyba ceny usług dentystycznych są przeszacowane i to gruboData dodania komentarza: 5.12.2025, 08:41Źródło komentarza: Teren po dawnej „Kaskadzie” zamienia się w wielki plac budowyAutor komentarza: LutekTreść komentarza: Wszystko się zmienia, a jednak nic się nie zmienia. Jak po 17:00 na ulicach było pusto, tak jest nadal. Co z tym miastem jest nie tak?Data dodania komentarza: 5.12.2025, 08:23Źródło komentarza: Teren po dawnej „Kaskadzie” zamienia się w wielki plac budowyAutor komentarza: ArekTreść komentarza: Zacznijmy od tego że to ma na celu pokazać osoba które interesują się mundurem co to jest i przy okazji dobrze się bawić. Przynajmniej ja tak rozumiem, a że tobie coś się odkleiło i komentujesz to jakimś fermentem to gratulację. Farmazon roku!!!Data dodania komentarza: 5.12.2025, 06:14Źródło komentarza: Jednostka Strzelecka 3064 w Kędzierzynie-Koźlu działa. Komenda Główna rozwiewa wątpliwości
Reklama
Reklama
zachmurzenie duże

Temperatura: 6°C Miasto: Kędzierzyn-Koźle

Ciśnienie: 1011 hPa
Wiatr: 6 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama Moja Gazetka - strona główna