piątek, 5 grudnia 2025 14:15
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Jak zdrowo suplementować się jesienią?

22.09.2024 rozpocznie się jesień – czas długo wyczekiwany przez wielu z nas! To właśnie jesienią i zimą chętniej dbamy o swoje zdrowie, wybierając między innymi wysokiej jakości suplementy diety. Aby jednak suplementacja mogła przynieść nam zamierzone rezultaty, niezbędne pozostaje dobranie jej pod swoje indywidualne potrzeby oraz oczekiwania.
  • Źródło: Promocja
Jak zdrowo suplementować się jesienią?

Decydując się na zakup ekologicznych, naturalnych suplementów diety, warto odwiedzić sklep Osavi, w którym znajdziemy zarówno podstawowe witaminy i minerały na wzmocnienie organizmu, ale również cenne zioła, adaptogeny, kwasy tłuszczowe czy żywność specjalnego przeznaczenia medycznego.

 

Jak wybrać suplementy dla siebie i swojej rodziny?

Aby zadbać o swoje zdrowie, formę oraz samopoczucie, samo w sobie stosowanie suplementacji nie wystarczy. Niezbędne pozostaje oczywiście odpowiednie jej dobranie. Jeśli nie jesteśmy w stanie zrobić tego sami, nie bójmy się skonsultować z lekarzem, który na podstawie wyników badań dobierze takie witaminy, minerały i inne składniki odżywcze, które po kilku tygodniach przyniosą nam widoczne i odczuwalne efekty. Nie każdy produkt sprawdzi się każdemu – dlatego też, zamiast sięgać po wszystkie możliwe suplementy diety, skoncentrujmy się na tych, które naprawdę wzmocnią nasz organizm. Do najbardziej uniwersalnych suplementów należą oczywiście witaminy – takie jak A, C, D czy witaminy z grupy B – poprawiający stan ścięgien i skóry kolagen oraz przyczyniające się do prawidłowego funkcjonowania serca kwasy omega 3,6,9.

 

Tych suplementów nie może zabraknąć jesienią!

Chociaż każdy z nas ma inne potrzeby, istnieje szereg zdrowych suplementów diety, które warto stosować przede wszystkim jesienią i zimą – a więc w okresie, w którym na skutek niskich temperatur, nasza odporność może spadać. Jednym z najbardziej przydatnych w chłodniejsze dni produktów może okazać się „Daily Omega” - olej pozyskiwany z ryb pelagicznych (głównie anchovies), poławianych w sposób zrównoważony. Dzięki wysokiej zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych DHA i EPA, trójglicerydów w wysoce przyswajalnej formie oraz witaminy D, realnie wspiera pracę mózgu, serca i wzroku, wykazując jednocześnie pozytywny wpływ na układ odpornościowy. Nie wszyscy wiedzą, że nasz organizm nie jest w stanie samodzielnie wytworzyć ani kwasów tłuszczowych omega-3, ani witaminy D w odpowiednich ilościach – dlatego też, szczególnie na czas wzmożonych infekcji, warto zapewnić mu kompleksowe wsparcie.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
zachmurzenie duże

Temperatura: 8°C Miasto: Kędzierzyn-Koźle

Ciśnienie: 1012 hPa
Wiatr: 6 km/h

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama Moja Gazetka - strona główna