Tym razem wydarzenie poprzedzi kulinarna niespodzianka. Już od godziny 14:30 swoją obecność zapowiada lokalny foodtruck „Przystanek u Franka”, który na co dzień działa w Koźlu przy ul. Gazowej. Serwuje on dania inspirowane domową kuchnią i smakami dzieciństwa, które cieszą się dużym uznaniem wśród mieszkańców. Więcej informacji o foodtrucku „Przystanek u Franka” można znaleźć TUTAJ.
Na Straganku będzie można zaopatrzyć się w szeroki wybór naturalnych i tradycyjnych produktów: wędlin, serów, miodów, przetworów, pieczywa, ciast, kiszonek, soków, olei tłoczonych na zimno oraz świeżych owoców i warzyw. Nie zabraknie również sadzonek kwiatowych, idealnych na rozpoczęcie sezonu ogrodowego.
Straganek to nie tylko miejsce zakupów, ale również przestrzeń spotkań z lokalnymi twórcami i producentami, którzy chętnie dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. Wydarzenie wpisuje się w szerszą ideę promowania zdrowego stylu życia i powrotu do tradycyjnych, naturalnych smaków.
Organizatorzy zapraszają wszystkich zainteresowanych do udziału.
Na miejscu czekać będą stoiska z:
🛢️ Oleje tłoczone na zimno
🥩 Wędliny z Podhala
🦌 Wyroby z dziczyzny
🌸 Sadzonki kwiatowe
🐟 Wędzone ryby
🥤 Naturalnie przygotowywane soki
🍎 Owoce i warzywa
🥬 Kiszonki
🍞 Pieczywo na zakwasie
🍰 Domowe ciasta
🍯 Miody
🧀 Sery kozie
🥚 Jajka od swojskich kur
🥫 Przetwory i wiele innych smakołyków
To świetna okazja, by zaopatrzyć się w zdrową żywność na Święta Wielkanocne i wesprzeć lokalnych producentów.































Napisz komentarz
Komentarze